2015-12-02

Karessa presenterar på Stora Aktiedagen i Stockholm

Karessa Pharma AB (publ) deltar i Aktiespararnas möte Stora Aktiedagen på Hotel Birger Jarl i Stockholm den 7 december 2015. VD Torbjörn Kemper presenterar företagets verksamhet, med fokus på utvecklingen av Vigressa™ – ett nytt potentiellt läkemedel för behandling av impotens. Presentationen kan följas i realtid via Aktiespararnas hemsida, www.aktiespararna.se och en inspelning kommer finnas tillgänglig efter mötets avslutande.

Karessas längst framskridna läkemedelskandidat Vigressa™ utvecklas för att kunna erbjuda en snabb och pålitlig hjälp till män som lider av impotens. Vårt deltagande på Stora Aktiedagen i Stockholm ger oss möjlighet att ytterligare sprida kännedomen om de framsteg vi hittills gjort i projektet och beskriva de återstående utvecklingsstegen inför den potentiella marknadsregistreringen 2018”, säger Karessas VD Torbjörn Kemper.

Karessas presentation startar klockan 11.50 i Sal 3 på Hotel Birger Jarl. För ytterligare information och anmälan om deltagande i mötet, vänligen besök www.aktiespararna.se.

Om Karessa
Dagens läkemedel mot impotens är välbeprövade och har gynnsam säkerhetsprofil, men många patienter besväras av att effekten sätter in sent och kan variera beroende på födointaget. Dessa problem är en konsekvens av att läkemedlen ges som tabletter och måste passera mage och lever innan de tar sig vidare till rätt plats i kroppen.

Karessa har utvecklat en tunn bioorganisk film som laddas med den aktiva substansen i Viagra. Filmen är betydligt mindre än ett frimärke och placeras under läppen. Där löses den snabbt upp, samtidigt som läkemedlet passerar slemhinnan och tar sig direkt ut i blodbanan. Helt oberoende av om man nyss ätit en god middag. Det handlar helt enkelt om att ta en genväg i kroppen, för att säkerställa en snabb och pålitlig effekt och återskapa ett normalt sexliv.

Impotens drabbar ungefär hälften av alla män över 40 år och den globala marknaden för impotensläkemedel bedöms uppgå till cirka 35 miljarder kronor

Ladda ner som PDF

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjörn Kemper
Verkställande direktör
08-768 22 33
torbjorn.kemper@karessa.se