2015-11-20

Karessa presenterar på Stora Aktiedagen i Göteborg

Karessa Pharma AB (publ) deltar i Aktiespararnas möte Stora Aktiedagen på Svenska Mässan i Göteborg den 23 november 2015. VD Torbjörn Kemper presenterar företagets verksamhet, med fokus på utvecklingen av Vigressa™ – ett nytt potentiellt läkemedel för behandling av impotens. Presentationen kan följas i realtid via Aktiespararnas hemsida, www.aktiespararna.se, och en inspelning kommer finnas tillgänglig efter mötets avslutande.

”Utvecklingen av Vigressa™ – Karessas läkemedelskandidat för snabb och pålitlig behandling av impotens – fortskrider enligt plan. Förutsatt positiva resultat från de planerade registreringsgrundande studierna finns goda möjligheter till lanseringar i både USA och Europa redan under 2018. Vi ser fram emot möjligheten att presentera våra framsteg för befintliga och potentiella nya aktieägare vid Stora Aktiedagen”, säger Karessas VD Torbjörn Kemper.

Karessas presentation startar klockan 13.00 i Sal 3 på Svenska Mässan. För ytterligare information och anmälan om deltagande i mötet, vänligen besök  www.aktiespararna.se.

Om Karessa
Dagens läkemedel mot impotens är välbeprövade och har gynnsam säkerhetsprofil, men många patienter besväras av att effekten sätter in sent och kan variera beroende på födointaget. Dessa problem är en konsekvens av att läkemedlen ges som tabletter och måste passera mage och lever innan de tar sig vidare till rätt plats i kroppen.

Karessa har utvecklat en tunn bioorganisk film som laddas med den aktiva substansen i Viagra. Filmen är betydligt mindre än ett frimärke och placeras under läppen.  Där löses den snabbt upp, samtidigt som läkemedlet passerar slemhinnan och tar sig direkt ut i blodbanan. Helt oberoende av om man nyss ätit en god middag. Det handlar helt enkelt om att ta en genväg i kroppen, för att säkerställa en snabb och pålitlig effekt och återskapa ett normalt sexliv.

Impotens drabbar ungefär hälften av alla män över 40 år och den globala marknaden för impotensläkemedel bedöms uppgå till cirka 35 miljarder kronor.

Ladda ner som PDF

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjörn Kemper
Verkställande direktör
08-768 22 33
torbjorn.kemper@karessa.se