2015-11-16

Martin Nilsson föreslås bli ny styrelseordförande i Karessa Pharma Holding

Martin Nilsson har mångårig erfarenhet från bank- och finansindustrin där han har verkat i över 25 år och bl.a. agerat rådgivare till bolag verksamma inom läkemedel och hälsovård. Martin kommer närmast från Catella där han har arbetat med att utveckla förvaltningsprodukter för pensionsindustrin. Dessförinnan har han verkat i ledande befattningar för Bankers Trust i London och för den schweiziska banken EFG International. Martin Nilsson föreslås samtidigt bli invald som ny styrelseordförande i Klaria Pharma Holding AB.

I samband med Martin Nilssons inträde i styrelsen utträder styrelseledamoten Michel Bracké. Styrelsen i Karessa Pharma Holding kommer därefter att utgöras av Martin Nilsson (ordförande), Scott Boyer, Torbjörn Kemper, Erik Nerpin och Stefan Arver.

Förslaget till inval av Martin Nilsson i styrelsen kommer att läggas fram på en extra bolagsstämma i Karessa Pharma Holding den 2 december 2015. Kallelse till bolagsstämman kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.

Om Karessa
Dagens läkemedel mot impotens är välbeprövade och har gynnsam säkerhetsprofil, men många patienter besväras av att effekten sätter in sent och kan variera beroende på födointaget. Dessa problem är en konsekvens av att läkemedlen ges som tabletter och måste passera mage och lever innan de tar sig vidare till rätt plats i kroppen.

Karessa har utvecklat en tunn bioorganisk film som laddas med den aktiva substansen i Viagra. Filmen ser ut som ett frimärke och placeras mot slemhinnan i munnen.  Där löses den snabbt upp, samtidigt som läkemedlet passerar slemhinnan och tar sig direkt ut i blodbanan. Helt oberoende av om man nyss ätit eller druckit. Det handlar helt enkelt om att ta en genväg i kroppen, för att säkerställa en snabb och pålitlig effekt och återskapa ett normalt sexliv.

Impotens drabbar ungefär hälften av alla män över 40 år och den globala marknaden för impotensläkemedel bedöms uppgå till cirka 35 miljarder kronor.

Ladda ner som PDF

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjörn Kemper
Verkställande direktör
08-768 22 33
torbjorn.kemper@karessa.se