2015-02-10

Första handelsdag för Karessa på First North

Idag är första handelsdag för Karessa på Nasdaq Stockholm First North. Karessa utvecklar och kommersialiserar nästa generations läkemedel mot erektil dysfunktion. Marknaden, som uppgår till cirka 4,3 miljarder dollar, står inför betydande förändringar vilket innebär stora möjligheter för Karessa.

Nästan hälften av alla män över 40 år lider av någon grad av erektil dysfunktion, d v s oförmåga att få och behålla tillräcklig erektion för sexuell aktivitet. Karessa siktar på att utveckla nästa generations läkemedel; med snabbare och mer pålitlig effekt än de läkemedel som idag dominerar marknaden.

 ”Listningen är ett naturligt steg i vår ambition att skapa ett världsledande företag på den växande marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion”, säger Torbjörn Kemper, VD för Karessa.

 Fram till alldeles nyligen har marknaden dominerats av tre aktörer, Pfizer Inc (Viagra), Eli Lilly & Co (Cialis) och Bayer AG (Levitra/Staxyn). Patenten bakom dessa aktörers respektive läkemedel håller nu på att successivt löpa ut, och i takt med detta öppnas marknaden upp for nya aktörer. Parallellt pågår även diskussioner i flera länder om att ra det möjligt att få sälja läkemedlen receptfritt vilket det redan idag är i Nya Zeeland. Om så blir fallet skulle det sannolikt driva på efterfrågan ytterligare.

 Vår affärsmodell går ut på att kombinera beprövade, effektiva och godkända substanser med vår egen patenterade drug-delivery-plattform. Genom kombinationen skapar vi stora fördelar får såväl patienten som Karessa som bolag. Vårt läkemedel kommer inte tas i tablettform, utan istället distribueras rakt ut i blodomloppet via en film som fästs diskret vid munslemhinnan. Häri ligger styrkan och uniciteten i vårt koncept”, säger Torbjörn Kemper, VD för Karessa.

 Till de främsta fördelarna hör bl a en snabbare och mer pålitlig effekt jämfört med traditionella orala tabletter. Eftersom läkemedlet distribueras rakt ut i blodet och inte behöver passera magsäcken påverkas upptaget också endast minimalt av samtida intag av mat och dryck – vilket annars kan göra stor skillnad.

 Erektil dysfunktion är att betrakta som en folksjukdom och med Karessas lösning kommer lust tillåtas vara den färskvara det är. Och för Karessas del medför konceptet kortare tid till marknaden, lägre kostnader och avsevärt reducerad risk beträffande utveckling och kliniska studier”, säger Torbjörn Kemper, VD för Karessa.

 Aktiens kortnamn är KARE, ISIN-koden är SE0005506193. Remium är Certified Advisor för Karessa.

Ladda ner som PDF

För mer information, besök Karessas nya webbplats – www.karessa.se – eller kontakta:

Torbjörn Kemper
CEO
08-768 22 33
torbjorn.kemper@karessa.se