Karessa utvecklar snabbverkande läkemedel för erektil dysfunktion 

Karessa är ett svenskt läkemedelsbolag med målet att revolutionera marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion. Genom innovation, nytänkande och patenterad drug delivery plattform vill vi hjälpa män att återfå sin sexuella förmåga – utan att behöva planera långt i förväg.

Vårt läkemedel kommer inte tas i tablettform, utan istället distribueras rakt ut i blodomloppet via en film som fästs diskret vid munslemhinnan. Därigenom möjliggörs en snabbare och mer pålitlig effekt jämfört med dagens preparat.

Vår affärsmodell går ut på att kombinera beprövade, effektiva och godkända substanser med vår egen patenterade drug delivery plattform. Genom kombinationen skapar vi stora fördelar får såväl patienten som Karessa som bolag. För Karessa innebär det kortare tid till marknad, lägre utvecklingskostnader och reducerad risk jämfört med traditionell läkemedelsutveckling.

Analysguiden

undefined 
Analysguiden maj, 2017
Se film

 

Pressmeddelanden

 

undefined

AKTUELLT

Status projekt K-03

Sista patient är doserad i Karessas kliniska studie (fas I) med K-03 vardenafil buckal film. Resultat från studien kommer att rapporteras i början av april 2018.

Läs mer om K-03 och våra andra projekt här.

Karessa i Life Science Sweden

Karessa och dess VD Michael Brobjer omnämns i artikel om årets Pharma Outsourcing. 

Läs artikeln ”Utvecklare möttes på Pharma Outsourcing”
(2017-12-14)

Karessas arbete omnämns 

Ny artikel om Karessas unika plattform och utvecklingsarbete med läkemedel mot impotens.

Läs artikeln ”Utvecklar läkemedel mot impotens” 
(December 2017)

undefined40 procent av alla 40-åriga män drabbas

40 procent av alla 40-åriga män lider av erektil dysfunktion, d.v.s oförmåga att få och behålla tillräcklig erektion för att framgångsrikt kunna genomföra samlag. Orsakerna kan vara fysiska, psykiska eller en kombination av båda. Till de största bakomliggande faktorerna hör ålder, annan medicinering och livsstil.

Läs mer om marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion här.

undefined

Kalender

2018-11-09

Q3 2018

2019-04-25

Årsstämma 2019